Învațați engleza fără profesor! Ca să pronunțați litera a, deschideți buzele ca pentru x, puneți limba în cerul gurii, ca pentru z, mișcați maxilarul ca pentru litera m și strigați abia auzit sunetul o din cuvîntul românesc boabă de mei. De pe vremuri Reportajele trimise în țară de noul corespondent al Scînteii la Londra erau atît de sumbre că, înainte de-a le culege, linotipiștii simțeau nevoia să tragă o dușcă de rachiu. Sub podurile Londrei zăceau în grămezi de cîțiva metri cadavrele celor morți de frig după ce fuseseră aruncați în stradă pentru că n-avuseseră bani să-și achite chiria înrobitoare.
Drumul către ghena de gunoi din spatele blocului meu de la Sinaia trece pe lîngă un șir de mașini parcate. Sînt ale locatarilor. Pe asfalt, un dreptunghi, cu o latură alcătuită din peretele blocului, marchează, printr-o cifră scrisă cu var, numărul locului. Unii însă nu s-au mulțumit cu atît. Au fixat pe perete o plăcuță cu ștampila adeverinței și avertismentul Nu parcați! Pe și sub aceste mașini își duc veacul mai multe pisici. Deși sîntem în plină iarnă, domină atmosfera o briză de aprilie. Cîteva mîțe stau pe capotă, bucurîndu-se de soare.
Potrivit listei expuse pe o măsuță din cameră, restaurantul hotelului la care stau la Edinburgh oferă două feluri de breakfast: Continental, 8 lire, Scoțian, 18 lire. După ce te întrebi, coborînd scările, cînd îți vei rupe gîtul, așa de întortocheate sînt, ajungi la sala de breakfast, un soi de culoar între bar și stradă. Continental, pe care-l aleg nu atît pentru că e mai ieftin, cît mai ales pentru că eu vin de pe continent, e alcătuit din cîteva bucățele de salam, cîteva feluri de brînză, cereale, suc. La mese, îi văd pe unii mîncînd omletă. Pornesc în căutarea izvorului din care apar omletele. Cît pe-aci să intru în bucătărie.
„Congresul extraordinar al cîntăreților bisericești Joi dimineaţa, s’a ţinut, în sala de festivităţi a şcoalei de cîntăreţi de pe lîngă Patriarhie, Congresul cîntăreţilor bisericeşti din întreaga ţară. A prezidat d. I. Popescu-Paserea, preşedintele asociaţiei. Adunarea a votat apoi o moţiune prin care: 1) Protestează cu toată energia împotriva suprimării din buget a celor 2500 de cîntăreţi ai bisericilor; 2) Cere să se revină neîntîrziat asupra acestei nedrepte măsuri şi să se repună cei înlăturaţi în toate drepturile lor; 3) Să se restituie cîntăreţilor sumele reţinute prin atîtea «curbe de sacrificiu» aplicate în plus lor faţă de ceilalţi funcţionari a statului;
Editorial publicat în Evenimentul zilei nr. 191, anul II, miercuri, 10 februarie 1993, la rubrica „Evenimentul zilei văzut de Ion Cristoiu“ Dl deputat Octavian But, din partea PAC, a adresat Guvernului o interpelare privind iniţierea de urgență a Proiectului de lege a impozitelor şi taxelor locale. În răspunsul dat de dl Octavian Cozmâncă, secretar de stat la Departamentul Administrației Locale, se arată că nu e nevoie de o asemenea lege. Chestiunea impozitelor şi taxelor locale e reglementată deja prin Legea finanţelor publice. Acest schimb de amabilități ascunde unul dintre momentele acute ale unei bătălii duse la ora actuală între Opoziţie şi Putere: bătălia pentru Legea impozitelor şi taxelor locale.