Rămas pe drumuri, hărţuit de răutatea oamenilor şi cu o neîncredere în viitor, pe care împrejurările păreau c-o îndreptăţesc, poetul aleargă să se adăpostească pe la prieteni. Bojdeuca ţără- nească a lui Creangă din mahalaua Ţicăului, unde noaptea lătrau câinii ca la sate, îl primi cu o voie bună care alină rana lăuntrică a lui Eminescu, răscolită de curând şi de moartea Ralucăi Eminovici (15 august 1876).
După ciclonul normelor pentru porci, se năpusti peste Vintileasa cel al normelor pentru viţei. O Decizie a Uniunii Europene îi puse sub Înalta Autoritate a Comisiei Europene. rajdul viţelului trebuia să aibă ferestre mari, orientate spre Răsărit şi cu termopane. O măsură luată pentru ca viţeii să nu sufere de singurătate. Grajdul trebuia să fie suficient de mare pentru ca viţelul să poată zburda în voie. Altfel ar fi suferit de Sindromul încătuşării.
S-au scris cărți, eseuri, studii cu duiumul despre multele războaie pe care le-a dus și le duce Occidentul pentru a supraviețui într-o lume tot mai complicată. Nu cred să se fi scris ceva despre un război la fel de crîncen pe care-l duce Occidentul, mai ales după admiterea României în Uniunea Europeană, cu pickpocketii, cum le zic englezii, sau hoții de buzunare, cum le zicem noi. Ca toate războaiele moderne, și acesta stimulează creativitatea națiunilor. Să luăm, de exemplu, Italia.
Operaţiunea se bazează pe faptul că unul dintre ei pusese la cale un jaf anterior, asemănător, divulgat de el după un tîrg. Proprietarii reţelei de jocuri ilegale angajează un asasin plătit (interpretat de Brad Pitt) pentru a rezolva problemele provocate de ştirea privind jaful. Dacă nu se proceda la cîteva lichidări, orice puşti din cartier şi-ar fi tras un ciorap pe cap şi ar fi comis un nou jaf. Lista celor propuşi spre lichidare îi cuprinde şi pe cei trei, dar şi pe jefuitorul anterior, deşi mafioţii sînt convinşi că nu el a fost.
Cu acribia-i cunoscută, profesorul Ion Hangiu descoperă şi reproduce articole-program din toate publicaţiile tipărite între 1989 şi 2005. De aici, poate, şi surpriza unor cititori de a descoperi titluri de care-şi amintesc vag sau pe care chiar le-au uitat. Anii 1990 - 1991 au fost cei ai suirii pe bolta succesului a unor publicaţii trecute azi în uitare. Alături de Expres, Expres Magazin, Zig-Zag Magazin au pornit, au strălucit şi au dispărut titluri precum: Timişoara, Evenimentul, Nu, Europa, Ordinea, Renaşterea bănăţeană, Baricada, Românul, Ţara, Democraţia.