„Sunt nu numai ziarist, ci și prozator, eseist, istoric, reporter de călătorie.” (Ion Cristoiu)

Maidanul unde se fac copii

În doar cîţiva ani, Fîrtăuţii dintre Dealuri cunoscu o înflorire spectaculoasă.
Toate drumurile, inclusiv cel mai ferit, folosit pentru furtul de lemne cu căruţa, erau acum asfaltate, orînduite de indicatoare nou-nouţe.

De-a lungul şoselei judeţene care tăia satul în două părți – trei sferturi şi un sfert – ca pe un pepene în mîinile unui pofticios, se înşirau acum hoteluri, restaurante cu şi fără terasă, baruri şi de zi şi de noapte, birouri de schimb valutar, buticuri de lux şi filiale ale principalelor bănci străine din România.

Localitatea Fîrtăuţii dintre Dealuri se dezvoltase la asemenea proporţii sub puterea avîntului luat de turism.
În doar un an, satul devenise unul dintre punctele obligatorii ale turismului planetar, trecut în toate cărţile, broșurile și pliantele cu titluri precum:
100 de locuri de văzut înainte de a muri.
100 de locuri pentru care merită să invii din morţi.

Pricina acestei schimbări fantastice în viaţa Fîrtăuţilor dintre Dealuri, care nu trebuie confundați cu Fîrtăuţii dintre Văi?
Un teren de aproximativ un hectar, situat la capătul drumeagului care urca unul dintre Dealurile din numele satului.

Era un loc sterp, unde nici măcar ciulinii nu creşteau. Cîţiva bolovani lustruiţi de vreme asigurau şopîrlelor locul ideal pentru încălzirea la soare.

La un moment dat, se duse vestea în toată lumea că maidanul din deal avea proprietăţi magice.
Orice cuplu care făcea amor acolo se pricopsea cu un copil, chiar şi dacă unul dintre parteneri era sterp cu patalama la mînă sau amîndoi de același sex.

Cum de se ajunsese la un asemenea zvon, nici cei mai tari jurnalişti de investigaţie nu reuşiseră să afle, deşi unii consacraseră chestiunii timp şi energie.

Un ziar celebru pentru investigaţiile sale (printre altele descoperise că președintele se încheia la prohab invers, din motive de securitate), devenit curios să afle cum de se răspîndise zvonul despre terenul viran din Fîrtăuţii dintre Dealuri, procedă la o amplă anchetă.

Pentru a descoperi cu acest prilej că isteria planetară pornise de la o glumă ieftină făcută de premier la un talk-show de vacanţă. Criticînd situaţia terenurilor neagricole, el născoci la iuţeală un nume de localitate, Fîrtăuţii dintre Dealuri, zicînd, plin de ironie, că terenul are probabil puteri magice în plan sexual, o dată ce a fost lăsat în paragină de atîta vreme.

Excesiv de amabilă, moderatoarea izbucni într-un rîs atît de forţat încît se înecă şi trebui să fie luată din studio, în direct, cu Salvarea.

Postată pe YouTube secvenţa inundă Internetul, obţinînd în doar cîteva zile cinci milioane de accesări şi două milioane de postări din toată lumea.

Fîrtăuţii dintre Dealuri era însă o localitate din România.
Exista în realitate şi terenul viran, cocoţat pe unul dintre Dealurile din numele satului.

Astfel că, la nici o săptămînă după postarea secvenţei pe Internet, în Fîrtăuţii dintre Dealuri îşi făcu apariţia primul cuplu interesat de a pune de un copil pe terenul viran înzestrat cu puteri magice din punct de vedere sexual.
Cuplului, alcătuit din doi bărbați australieni în putere, îi urmară şi alte cupluri, cele mai multe heterosexuale.
Televiziunile înşfăcară ştirea şi o rostogoliră de dimineaţa pînă seara, pentru că era aducătoare de rating:

Pentru ca să ilustreze ştirea, producătorii apelau la scene de sex mai mult sau mai puţin explicit din filmele pentru adulţi.
Şi astfel, o dată cu faima, crescu şi numărul de solicitatori pentru terenul din Deal, devenit în scurt timp un soi de bordel în aer liber.

Pentru a nu afecta virtuţile de fertilitate, Primăria lăsă terenul neamenajat, mulţumindu-se doar să-l înconjoare cu o plasă de sîrmă înghimpată, pentru a descuraja intrările pe şest.

Peste ani, terenul îşi pierdu treptat-treptat importanţa turistică planetară, concurat acerb de un gheizer din Islanda, despre care se dusese vorba că favoriza conceperea exclusivă de băieţi.

Cumpărat mai pe nimic de un ins din marginea satului, terenul fu arat şi însămînţat cu porumb.
Cînd porumbul făcu păpuşi, proprietarul se văzu obligat să-l taie înainte de a se coace.
Sub puterea miilor de contacte sexuale din trecut păpuşile de porumb emanau un puternic miros de spermă!