„Sunt nu numai ziarist, ci și prozator, eseist, istoric, reporter de călătorie.” (Ion Cristoiu)

Candidatul promite tinerilor spații locative în care să facă sex

Mielu Cămărăşoiu a înscris la Tribunal Partidul celor care nu se prezintă la vot.
Toţi cei care absentează de la scrutinul parlamentar trebuie consideraţi de îndată că au votat cu Partidul lui.

*

Mai multe partide şi-au desemnat cîte doi candidaţi la Primăria Capitalei.
Lucrurile s-au petrecut cam aşa:
Conducerea a stabilit un anume candidat. La o săptămînă după, conducerea a fost dată jos. Noua conducere a desemnat un alt candidat. Fosta conducere a contestat la tribunal legalitatea noii conduceri. Procesul, care v-a dura vreo doi ani, n-a început.

Între timp, s-au pornit înscrierile candidaţilor la Biroul Electoral Municipal. Desemnatul fostei conduceri s-a sculat cu noaptea-n cap şi a fost la uşa BEM cu două ore înaintea deschiderii. A glumit cu femeia de serviciu, amîndoi împărţind un sandviş de pui cu salată. Cînd şi-a făcut apariţia celălalt, nu se mai putea face nimic. Biroul înregistrase o candidatură din partea Partidului.
O a doua nu îngăduia Legea.

*

În comuna Vaidevoi, alcătuită din 100 de persoane, 99 candidează la primărie.
Toţi cei 99 de candidaţi au luat cu asalt casa singurului alegător.
Fără prea mare eficienţă, deoarece e surdo-mut.

*

Lică Ţiţian, candidat la Primăria Orășelului, promite tinerilor spaţii locative în care să facă sex.
La o emisiune electorală a postului local de televiziune, plătită de Lică în natură (doi purcei de lapte), candidatul a explicat moderatoarei cum i-a venit ideea.

Plimbîndu-se într-o seară prin Părculeţul de lîngă Piaţă, amenajat pe locul fostei fabrici de biscuiţi, a văzut cu ochii lui doi tineri făcînd sex (n-a putut verifica dacă băiatul avea sau nu prezervativ). Fiind consilier municipal, şi-a scos legitimaţia, a aşteptat pînă cei doi au terminat (aşa cum îi reclamau normele comportamentului civilizat), şi, arătîndu-le cine e, s-a interesat de ce au ales locul acela impropriu (banca, mai ales, era tare, de scîndură şi, în plus, avea şi o ţepuşă), cînd puteau s-o facă într-un apartament mobilat, pe un pat prevăzut cu aşternuturi. Cei doi i-au răspuns amabili, nu înainte ca fata să-și tragă chiloţii, iar băiatul să-şi închidă prohabul, că n-aveau casă. El şedea la cămin cu alţi cîţiva în cameră, iar ea la o gazdă severă, o pensionară bisericoasă, care nu accepta în casa ei sex între doi inşi fără cununie.

Din această întîmplare s-a născut în capul candidatului ideea unor blocuri cu garsoniere special amenajate pentru ca tinerii fără locuinţă să facă sex nestingheriţi.

Moderatoarea, o tînără inocentă, deoarece picase de la ţară nu demult, a avut o intervenţie de bun simţ:
— Bine, bine, dar dacă n-au chef să facă sex!
— Nu-i nimic, a răspuns Lică Tiţian, pot discuta despre artă, dacă vor. Nu-i împiedică nimeni s-o facă.

*

Ziarele au publicat la loc de cinste știrea, însoțită de mai multe fotografii retușate, că Viora Zbanghescu, candidata la colegiul 45 din Buzău, a fost prezentă la sacrificarea porcului în localitatea Spînzurații de sub munte.

Reportajele despre moment descriu cu lux de amănunte cum a dat candidata lovitura fatală, cum a gustat din șoriciul proaspăt despicat și cum a băut din țuica oferită de gospodarul care a tăiat porcul, în realitate un activist al partidului reprezentat de candidată, de profesie Fizician atomist.

Contracandidata Vioricăi a reacționat de îndată publicînd în aceleași ziare, tot contracost, o scrisoare de protest în numele ființelor vii care sînt Porcii.