Ieri, ora 13 şi 15 minute, ora Washingtonului (20 şi 15 minute, ora Bucureştiului), 110 bombardiere americane, plecate din sudul Arabiei Saudite şi de pe portavionul Kitty Hawk din Golful Persic, au întreprins un raid aerian asupra bazelor de rachete şi radar irakiene amplasate la sud şi-n jur de paralela 32. Acţiunea de pedepsire urmează avertismentului dat lui Saddam Hussein pentru încălcarea Rezoluției 687. Potrivit acesteia, Irakul n-are voie să-şi amplaseze tehnică militară la sud de paralela 32. Sfidînd această Rezoluție, Saddam Hussein şi-a adus aici baterii de rachete care ameninţau avioanele americane de supraveghere.
Sus Guvernul! Poporul satului a fost convocat la Primărie pentru a primi o pungă de cadouri din partea unei formațiuni de Opoziție. Poporul s-a strîns în fața clădirii încă de pe la 5 dimineața. Unii au venit cu toți copiii găsiți prin casă, în speranța că vor primi mai multe cadouri. Alții au venit cu procură la mînă, iscălită de străbunicii morți de mult. Pe la 11 își făcu apariția camioneta mult așteptată. Un ins cu șapcă de piele se apucă să împartă, în loc de cadouri, fluturași cu Jos Guvernul! Poporul se revoltă: Vrem cadouri, nu fluturași! Sus Guvernul! La Intersecție Plouă. Ploaie de noiembrie, cu stropi mici și răi. Lăsat de capul lui, vîntul se năpustește asupra trecătorilor din cele mai neașteptate locuri.
Toţi bărbaţii din lume, cu mici excepţii, susţin că-şi doresc o nevastă deşteaptă, independentă, cu o personalitate definită şi nu o sclavă arătoasă, cum se mai întîmplă la alte neamuri. Bărbaţii spun asta în public. În sinea lor îşi doresc altceva, şi anume o femeie frumoasă, permanent aranjată, chiar şi cînd o iei de păr, o femeie care să le zîmbească tot timpul şi să le îndeplinească toate capriciile. Filosofii încearcă să ne vîre în cap că idealul nu poate fi atins niciodată. O asemenea femeie e prea perfectă, ca să apelez la un barbarism lingvistic, pentru a fi realitate
Finalul cărții lui Arthur Conte, Ialta sau împărțirea lumii, apărută în 1964 la Editura Robert Lafont și dedicată lui Roosevelt, se vrea o demonstrație a naivității președintelui SUA, făcut vinovat de imensele cîștiguri ale lui Stalin. Arthur Conte se înscrie astfel între acei istorici pentru care Ialta, Potsdam, momentele de împărțire și reîmpărțire a lumii, au fost niște confruntări între oameni. Stalin, Roosevelt, Churchill, la Ialta și Stalin, Attlee, Truman, la Postdam au stat față în față la aceeași masă ca șefi de state, dar și ca oameni.
Sinaia a fost aleasă de soție ca localitatea care ar trebui să intre în Istorie, pentru că aici s-a petrecut momentul legendar al mîngîierii lui Motty de către subsemnatul. Sau, ca să fiu exact, locul în care Motty s-a lăsat mîngîiat de subsemnatul. Am mai spus și am mai scris că, deși Motty e la noi, în casă, de patru ani, nici acum nu mă pot apropia de el ca să-l ating măcar. De mîngîiat, nici vorbă. De fiecare dată, lucrurile se întîmplă astfel. Motty stă în poala soției, care, în fotoliu așezată, se uită la televizor. La Știri (nu la cele date de posturile românești) , la filmele de pe Netflix.